Tejfölös uborkasaláta
Hagyományos

Tejfölös uborkasaláta

Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Ezt a tejfölös uborkasaláta receptet édesanyámtól tanultam. Gyerekkoromban gyakran készítette el nekünk, és azóta is sokszor az asztalunkra kerül. Az egyszerű hozzávalókból készült saláta frissítő és könnyű köret, amely tökéletesen passzol a grillezett ételekhez vagy akár egy egyszerű sültekhez is.

Hozzávalók

4 személyre

  • 2 db (kb 700 g) kígyóuborka
  • 1 tk (5 g)
  • fél kk feketebors (őrölt)
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • kb 300 g tejföl (20%)
  • tejfölhöz 1 kk (3 g)
  • díszítéshez pirospaprika (őrölt)
  • díszítéshez feketebors (őrölt)

A recept

Az uborkákat meghámozzuk, majd vékony szeletekre gyaluljuk. Az uborkaszeleteket egy tálba tesszük, megszórjuk a sóval, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az őrölt borsot, majd jól összeforgatjuk. Hagyjuk állni 15-20 percig, hogy az uborka levet eresszen. Minden íz átjárja az uborkát ezért fontos így a fűszerekkel együtt állni hagyni.

Miután az uborka levet eresztett, alaposan kinyomkodjuk belőle a felesleges levet, és a levet elöntjük.

Egy külön tálban összekeverjük a tejfölt 1 kiskanál sóval, majd ezt a keveréket hozzáadjuk az előkészített uborkához.

A salátát hűtőbe tesszük, és legalább 30 percig hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt megszórjuk a tetejét pirospaprikával és őrölt borssal, amelyek nemcsak színt, hanem extra ízt is adnak a salátának.

Ez a tejfölös uborkasaláta hűsítő és ízletes kísérője lehet bármilyen ételnek, és remélhetőleg a ti családotok asztalán is olyan kedvenc lesz, mint a miénken. Jó étvágyat!

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.