
Tejfölös uborkasaláta
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
4 személyre
-
2 db (kb 700 g) kígyóuborka
-
1 tk (5 g) só
-
fél kk feketebors (őrölt)
-
2 gerezd zúzott fokhagyma
-
kb 300 g tejföl (20%)
-
tejfölhöz 1 kk (3 g) só
-
díszítéshez pirospaprika (őrölt)
-
díszítéshez feketebors (őrölt)
A recept
Az uborkákat meghámozzuk, majd vékony szeletekre gyaluljuk. Az uborkaszeleteket egy tálba tesszük, megszórjuk a sóval, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az őrölt borsot, majd jól összeforgatjuk. Hagyjuk állni 15-20 percig, hogy az uborka levet eresszen. Minden íz átjárja az uborkát ezért fontos így a fűszerekkel együtt állni hagyni.
Miután az uborka levet eresztett, alaposan kinyomkodjuk belőle a felesleges levet, és a levet elöntjük.
Egy külön tálban összekeverjük a tejfölt 1 kiskanál sóval, majd ezt a keveréket hozzáadjuk az előkészített uborkához.
A salátát hűtőbe tesszük, és legalább 30 percig hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt megszórjuk a tetejét pirospaprikával és őrölt borssal, amelyek nemcsak színt, hanem extra ízt is adnak a salátának.
Ez a tejfölös uborkasaláta hűsítő és ízletes kísérője lehet bármilyen ételnek, és remélhetőleg a ti családotok asztalán is olyan kedvenc lesz, mint a miénken. Jó étvágyat!
receptek További receptek hagyományos kategóriában



